Gempar kelakuan budak 4 tahun

JAKARTA - Rakyat Indonesia digemparkan dengan satu klip video di laman web YouTube yang menunjukkan seorang budak kecil merokok sambil bercakap lucah, lapor beberapa buah akhbar semalam.

Video selama tiga minit yang dipercayai dirakamkan di kediaman kanak-kanak itu di Jl Nusakambangan No 19 C, Malang, Jawa Timur, dimuat naik pada Ahad lepas dan ditonton sebanyak 1,200 kali sebelum ditarik balik tiga hari kemudian kerana melanggar syarat penggunaan YouTube.

Laman itu menunjukkan seorang budak lelaki berusia sekitar empat tahun dikenali sebagai Sandy W, menghisap sebatang rokok dan menghembus asap berbentuk cincin sambil menjawab soalan daripada beberapa orang dewasa.

Sandy berkata, dia mahu menjadi seorang pencuri apabila dewasa dan wang yang diperoleh akan digunakan untuk melanggan pelacur di Dolly, sebuah rumah pelacuran popular di Surabaya.

Bapanya, Mulud, 50, menyatakan Sandy mula merokok sejak berusia satu setengah tahun dan budak itu tidak mengendahkan laranganya supaya berhenti merokok.

Sementara itu, kumpulan aktivis hak kanak-kanak mahu polis melakukan siasatan supaya mereka yang bertanggungjawab mengajar perilaku negatif kepada budak itu dihadapkan ke muka pengadilan. - Agensi

sumber-kosmo

8 Ulasan

  1. yaaaa...sayer pon ader tengok video itu~~~wah! sungguh dahsyat!..sape lah mak ayah die~

    BalasPadam
  2. hebat gila budak ni..haha..


    http://belogbagus.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. only in Indonesia and Mexico.

    BalasPadam
  4. kesian budak nie,kecik2 dah 'diserapkan' ngan gejala negatif..parents dia x pikir ker pasal masa depan budak nie..
    budak besar nie bukan tau apa,dia just follow jer apa yg org sekeliling dia suruh..

    BalasPadam
  5. pergh, tak boleh blah.

    otai besar ni.

    BalasPadam
  6. dasat tol dak tu...
    umor setaon lebey da smoke...
    aku yg tua bangke ni pon xsmoke lagi...
    dunia2...

    BalasPadam
  7. bdk ni bru punk sjati..
    kcik2 isap rokok..besa nnti jual dadah plak...haha

    BalasPadam