Video tupai pertahan bangkai rakan


Tupai pertahan bangkai rakan


LONDON - Seekor tupai sanggup berhadapan bahaya demi mempertahankan bangkai rakannya daripada menjadi hidangan sekumpulan burung gagak, lapor sebuah akhbar semalam.

Sekumpulan burung gagak itu terpaksa melupakan niat untuk menjadikan bangkai seekor tupai yang mati kerana terdapat seekor tupai yang tidak membenarkan haiwan itu memakannya.

Satu rakaman video menunjukkan kesetiaan tupai tersebut terhadap rakannya sehingga ia sanggup menghalang tiga ekor burung gagak memakan bangkai rakannya di sebatang jalan raya.

Klip video itu dapat dilihat di laman YouTube dan ia telah ditonton oleh lebih 500,000 penonton.

Dalam rakaman tersebut, tupai itu melompat sambil menggerakkan ekor bagi memberi isyarat supaya burung gagak itu beredar.

Namun, seekor demi seekor gagak mendekati bangkai itu.

Tupai itu kemudian berdiri dan dilihat berbaring di tepi bangkai rakannya seolah-olah ia bersedia untuk menerkam burung gagak menyebabkan haiwan berkenaan melupakan hasrat untuk memakannya. - Agensi

sumber-kosmo

5 Ulasan

 1. sifat yang mesti dicontohi,,setia kawan,,=Dtidak membiarkan kwnnya bersendirian yang berada dalam keadaan apa pun,,"selagi belum selesai bangkai tu dikebumikan,,tiada sapa boleh dekat"kata tupai,,hehe

  BalasPadam
 2. bila bntang berkomunikasi...comel

  BalasPadam
 3. wah bagus nya tupai nie.. :)
  berani lak 2..

  BalasPadam