RM110,847 semalam

Bilik hotel RM110,847 satu malam

NEW YORK - Pelanggan perlu membayar sebanyak AS$33,723 (RM110,847) semalam untuk tidur di salah sebuah daripada sembilan bilik suite di tingket 52 Hotel Four Seasons di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Keistimewaan bilik hotel itu ialah ia mempunyai televisyen yang mempunyai rangkaian siaran dari seluruh dunia dan pemandangan ke arah Manhattan termasuk bangunan Empire State dan mercu tanda bandar raya ini, Statue of Liberty.

Keunikan lain ialah ia mengandungi sebuah perpustakaan, bilik bersantai yang mempunyai air terjun dengan batu granit diimport dari Afrika Selatan dan bilik spa.

Sinki bilik air diperbuat daripada kristal dan kolam mandi mini menghadap pemandangan kawasan Manhattan manakala lampu di ruang tamu berharga lebih AS$117,284 (RM385,399).

Pengunjung-pengunjung disediakan sebuah kereta Rolls Royce selain orang gaji dan pelatih persendirian.

Setakat ini, hotel berharga AS$43.98 juta (RM144.52 juta) itu dianggap sebagai yang termahal di New York. - Agensi

sumber-kosmo

5 Ulasan

  1. duit bkn segala2nya sbb kad visa lebih berharga

    BalasPadam
  2. paling best sebab ada perpustakaan tu
    seronoknyer
    tapi mahal bebenor
    cukup nak beli buku untuk perpustakaan daerah aku tu
    haha

    BalasPadam
  3. gilo mahal.. lebih rm100000 semalam.. apo jo yg sompat nak d buek?

    untuk tido je pun. uhh...

    BalasPadam
  4. pergghh.. keje seumur hdup pun blum tntu dpt duk hotel ni..

    BalasPadam