Nasi tangas dan nasi kangkang

Nasi tangas/nasi kangkang
Nasi tangas atau juga dikenali sebagai nasi kangkang merujuk kepada satu amalan ilmu sihir hitam, biasanya merupakan perbuatan bagi menundukkan suami yang dilakukan oleh isteri. perbuatan ini merupakan perbuatan menyihir suami dengan melakukan beberapa perkara bagi memastikan suami akan sentiasa berada di bawah telunjuk si isteri agar segala impian yang diingini dapat dicapai.

Sihir ini dikenali sebagai as-sihru'i-aswad, iaitu sihir yang bermain dengan najis, kencing atau darah nifas dengan pendapat memberi makan kekotoran kepada mangsa akan memberi kesan mangsa akan tunduk kepada yang pemiliknya.

Kaedah sihir ini tergolong dalam sihir simpati, di mana kepercayaan seseorang boleh mengawal / menguasai seseorang atau sesuatu yang lain berdasarkan hubungannya atau menyerupai benda lain (sasaran). Kepercayaan bahawa apabila mangsa memakan sesuatu milik penyihir, akan memberi penyihir kuasa ke atas mangsa.

sumber-wikipedia

4 Ulasan

 1. ish...org yg buat cam tu, org yg ambil jalan shortcut...contoh: isteri guna nasi kangkang tuk tunduk suami...cubalah jd isteri yg baik spaya suami bleh kasi ape yg isteri nak...ni tak jalan singkat...bdose big big ni...hehe

  BalasPadam
 2. haha
  mngkin trlampau syg kot..
  takut laki kawen dua
  hehe

  BalasPadam
 3. ish memg dasat sape yang sgup buat bnda2 jahat ni-kan?tak patut sunggoh!

  BalasPadam
 4. pergh..pasni ni nk try r...hehe...

  BalasPadam