Ribut luar biasa (Helsinki, Finland)

Awan bawa ribut luar biasa

HELSINKI, Finland - Beberapa gambar kejadian ribut luar biasa yang mencederakan berpuluh-puluh orang dan menyebabkan kumpulan rock terkenal, Motley Crue membatalkan konsert mereka di Finland disiarkan media tempatan, lapor sebuah akhbar semalam.

Rakaman tersebut dibuat semasa awam berwarna hitam, angin kencang, hujan lebat dan petir melanda bandar raya Helsinki dan beberapa kawasan lain di negara itu baru-baru ini.

Sejumlah 40 orang cedera dengan dua lagi mengalami kecederaan serius semasa menonton konsert Motley Crue di Festival Sonisphere, di bandar Pori.

Ribut itu turut menyebabkan sebuah pentas rosak teruk.

Festival Heavy Metal Sonisphere dihadiri kira-kira 30,000 peminat yang mahu menyaksikan persembahan kumpulan terkenal seperti Iron Maiden, Alice Cooper dan Motley Crue.

Sebuah pesawat yang disewa khas oleh band Iron Maiden turut rosak apabila ia berada dalam keadaan senget akibat ribut tersebut.

Fenomena awan hitam luar biasa yang membawa ribut itu boleh dilihat di laman YouTube. - Agensi

sumber-kosmo


5 Ulasan

  1. Agongnya Kekuasaan Mu Ya Allah..

    BalasPadam
  2. nasib kt negara kite xde...syukur gle ar...huhu

    BalasPadam
  3. macam2 hal...syukur kat sini selamat

    BalasPadam
  4. tgk gmbr pun dah takut oo...nasib negara kita x der ribut mcm ni..

    BalasPadam