Sinopsis Kami Histeria lakonan Diana Danielle, Mila Jirin, Nad Zainal, Sara Ali dan Umie Salwana Omar .
Mengisahkan lima orang gadis remaja yang diketuai Laila sebagai pemain gitar dan vokalis, Bad (gitar utama) Peanut (basis), Airin (keyboard) dan Jojo (dram) bergabung menubuhkan kumpulan muzik dengan nama Kami Histeria.

Mereka yang bersahabat baik serta belajar di kolej sama turut sepakat untuk tinggal serumah dan berpindah ke kediaman baru dengan menyewa pangsapuri usang yang berhantu.

Bahkan ketika sibuk membuat rakaman lagu mereka, secara tidak sengaja suara langsuir yang mengilai turut dirakamkan dan lebih mengejutkan apabila lagu itu menjadi popular dan diminati ramai selepas di muat naik ke YouTube.

Justeru, bagi memastikan usaha Kami Histeria membina nama dalam industri muzik menjadi kenyataan, mereka berusaha mendapatkan khidmat bantuan daripada langsuir itu atau Cik Lang untuk merakam suaranya.

Cik Lang sanggup membantu mereka dengan syarat sekiranya lagu di-nyanyikan itu menjadi popular maka Kami Histeria perlu menunaikan janji iaitu membawa pelakon Afdlin Shauki berjumpa dengannya.

Justeru, apabila lagu Kami Histeria semakin popular maka Cik Lang menuntut janji itu. Mampukah Kami Histeria membawa Afdlin kepada Cik Lang?

Apatah lagi, tercetus juga perteling-kahan di antara Laila dan Bad yang masing-masing berpegang teguh dengan pendirian diri. Apatah lagi, kemunculan Pit (Izzue Islam) turut menguji persahabatan mereka.(sinopsis dari petikan Metro - Budak band minta bantuan langsuir)

Pengarah
Shamyl Othman

Lakonan
Diana Danielle (Laila), Mila Jirin (Airin), Nad Zainal (Peanut), Sara Ali (Bad),Umie Salwana Omar (Jojo), Nur Fazura, Adflin Shauki dan Izzue Islam

Tarikh Tayangan
6 Februari 2014

Facebook
Kami Histeria

Trailer - (youtube) http://youtu.be/5xQZZCllBCo