yusufultraman.com - Info Semasa: Sukan, Ads Review & Lain2

yusufultraman.com - Info Semasa: Sukan, Ads Review & Lain2

Website Mengenai Info Terkini:Isu Semasa, Hiburan, Sukan, Kartun, Ads Network & Pelbagai Lagi

yusufultraman.com - Info Semasa: Sukan, Ads Review & Lain2

Keputusan & Video Gol Malaysia VS Korea Selatan 20/1/2018 (AFC U23 Championship)

sumber gambar - facebook FAM

Berikut Adalah Keputusan Perlawanan Suku Akhir Kejuaraan B-23 AFC 2018 Antara Malaysia VS Korea Selatan Sabtu, 20 Januari Serta Video Gol.


Keputusan
Malaysia 1 - 2 Korea Selatan

Penjaring Gol
Thanabalan 67' - Jae-Won Who 1', Seung-Gyu Han 85'

Video Gol (sumber video youtube Rise of the Panthers)

Live Streaming Malaysia VS Korea Selatan 20/1/2018 (AFC U23 Championship)

sumber gambar - facebook FAM
Live Streaming/Siaran Langsung Perlawanan Suku Akhir Kejuaraan B-23 AFC 2018 Antara Malaysia VS Korea Selatan Sabtu, 20 Januari.

Korea Selatan vs Malaysia
-Kunshan Stadium, China
Jam 4 petang ini

Live Steaming


Alternatif Link - Link 1, Link 2 & Link 3 (pastikan login fb)

Pengambilan Perajurit Muda TLDM Siri 218/2018 (Lelaki & Wanita)

utk lebih jelas klik gambar
Berikut Adalah Iklan Pengambilan Perajurit Muda Tentera Laut Diraja Malaysia Siri 218/18 Untuk Berkhidmat Sebagai Anggota TLDM Lain-Lain Pangkat (LLP).

Antara Syarat Kelayakan
-Warganegara Malaysia  (umur 18- tidak melebihi 25 tahun) - Keutamaan kepada pemohon berumur 18-23 tahun pada tarikh 24/9/2018
-Bujang
-Lain-lain syarat boleh rujuk gambar di atas

Permohonan Online
Klik - mafhq.mil.my

Tarikh Tutup Permohonan
-30 Mac 2018

-rujukan/lebih lanjut layari Facebook Tentera Laut Diraja Malaysia

Senarai Pemain Import Kedah Musim 2018 (Liga Super)


Senarai Pemain Import Pasukan Kedah Bagi Liga Super Musim 2018


Pablo Pallares (Pablo Pallares Marzo)
Spain
30 Tahun
Forward

Sandro (Sandro da Silva Mendonca)
Brazil
34 Tahun
Attacking Midfielder

Liridon Krasniqi
Albania/Kosovo
26 Tahun
Attacking Midfield/Central Midfield

Alvaro Silva (Alvaro Peralta Silva Linares)
Spain + Filipina
33 Tahun
Centre back

Import ke-5 (kosong) - akan diupdate nanti

sumber gambar - page fb Kedah FA - Persatuan Bolasepak Kedah - serta rujukan wikipedia dan transfermarkt

Live Streaming Kedah VS Madura United 12/1/2018 (Suramadu Super Cup)

sumber gambar - Kedah FA - Persatuan Bolasepak Kedah -

Live Streaming/Siaran Langsung Perlawanan Bola Sepak Piala Super Suramadu 2018 Antara Kedah VS Madura United Jumaat, 12 Januari.

Madura United FC VS Kedah FA
-Stadium Gelora Bangkalan
Jam 8 Malam ini

Klik - Live Streaming tutup

Keputusan
Madura United 2 - 2 Kedah FA


Lirik Lagu Terlajak Laris (Upin & Ipin) - Dato' Sri Aliff Syukri


Lirik Terlajak Laris dalam kartun Upin & Ipin - Dato' Sri Aliff Syukri

Huh...

Segak dan tampan itulah aku
Kacak bergaya itu gayaku
Terlajak laris jenama aku
Marilah semua ikut aku..

Terlajak perahu boleh diundur
Terlajak kata buruk padahnya
Terlajak laris pelanggan berbaris
Terlajak laris senyuman terlukis..

Ter.. lajakk... laris.. Huh... (ulang 4 kali)

video - https://youtu.be/BJLIGwqgsKk
          
(tak pasti betul ke tak, ini yang aku dengar kat telinga aku.. kalau salah tlg btlkan ok)

Jangan lupa like Page Upin & Ipin dan Subscribe Youtube Upin & Ipin

Keputusan Undian Piala Dunia 2018 (Russia)


Berikut adalah keputusan undian Piala Dunia 2018 Di Russia sebentar tadi.

Kumpulan A
Russia
Saudi Arabia
Egypt
Uruguay

Kumpulan B 
Portugal
Spain
Morocco
Iran

Kumpulan C 
France
Australia
Peru
Denmark

Kumpulan D 
Argentina
Iceland
Croatia
Nigeria

Kumpulan E
Brazil
Switzerland
Costa Rica
Serbia

Kumpulan F
Germany
Mexico
Sweden
South Korea

Kumpulan G
Belgium
Panama
Tunisia
England

Kumpulan H
Poland
Senegal
Colombia
Japan

Bayaran Ke 17 Mobicow (Mobile Ads) - Ad Network


Buat duit dengan Mobicow (Mobile Ads)
Mesti dah ramai tau pasal iklan Mobicow ni tapi saja lah aku nk share, dah lama tak update pasal iklan blog ni. Aku join mobicow ni pon sejak tahun 2014 lagi, sekarang baru rasa nak update bab ni, itu pon kejap pasang kejap buang.. huhu

Mobicow
-Iklan mobicow hanya muncul bila korang buka blog dengan telefon canggih korang tu dan iklannya akan muncul di belakang blog.

-Iklan ni takkan nampak bila korang buka blog dengan pc ataupun laptop

-Tak perlu cashout pun asal cukup 5 usd je akan auto cashout, tak perlu tunggu 100 usd bagai (sebulan sekali bayaran, contohnya bulan ni korang dapat 10 usd jadi bulan depan mobicow akan buat bayaran.

bayaran bulan lepas

Cara Pembayaran 
Paypal - 5 usd

Sign Up
Untuk daftar klik banner bawah (untuk blog bersih saje ye guna banner bawah tu.. blog trafik seksi ke apa ke yang memudaratkan diri boleh daftar terus kan web mobicow..

Kenyataan Media Pahang FA Tolak Sertai Piala AFC 2018

Sebab Pahang Tolak Sertai Piala AFC 2018
Berikut adalah kenyataan media dari Persatuan Bolasepak Negeri Pahang yang menolak menyertai Piala AFC 2018:

sumber gambar - page fb Pahang FA

Jadual & Cuti Penggal Persekolahan 2018

Berikut Adalah Jadual Dan Cuti Penggal Persekolahan Tahun 2018 Bagi Sekolah-Sekolah Di Setiap Negeri.

Jadual bagi sekolah di Negeri Kedah, Kelantan, Johor dan Terengganu:
Jadual bagi sekolah di P. Pinang, Perlis, Selangor, Perak, Melaka, N. Sembilan, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya:
sumber gambar - page fb Kementerian Pendidikan Malaysia
Back To Top